Nieuw NederlandNieuw Nederland
  • HOME
  • ONDERZOEK
    • EEN VREEMDE TAAL IN VIER WEKEN
    • EXPEDITIE SENNEROOG
    • HET STEREOTYPE
    • VIRUSPROBLEMEN
  • TAAL
    • WOORD VAN DE DAG
  • CULTUUR
  • BEROEP
  • MENSEN
  • OVER ONS
  • CONTACT
04/01/2021 door Danique Koenders

De start van Veronika’s eigen bakkerij: flour bakery

De start van Veronika’s eigen bakkerij: flour bakery
04/01/2021 door Danique Koenders

In 2017 kwam Veronika Mazulina (27) van Taganrog in Rusland naar Eindhoven in Nederland. De reden voor haar verhuizing naar Nederland was om haar doctoraat te halen op de Technische Universiteit van Eindhoven. Een doctoraat is een diploma voor het hoogste niveau op de universiteit.

Het doel van Veronika was om zich hier in Nederland te focussen op haar studie. In juni 2020 besluit ze te stoppen met haar doctoraat. Ze kreeg last van haar gezondheid en de dokter gaf haar het advies om zo weinig mogelijk stress op te zoeken. Met pijn in het hart besluit Veronika om te stoppen met de opleiding. Ze komt thuis te zitten zonder werk midden in de coronatijd. “Ik moest iets doen”, zegt Veronika. “Ik solliciteerde bijna een half jaar lang bij verschillende banen, maar ik ben overal afgewezen. De reden dat ik niet werd aangenomen werd nooit verteld. Ik werd er depressief van.”

Goed advies

De vriend van Veronika zag haar elke dag verdrietig en zonder energie. Hij gaf haar het advies om weer te gaan bakken. “Hij zei dat hij mij nooit vrolijker heeft gezien dan tijdens het bakken”, vertelt Veronika. “In één dag had ik een Instagram en Facebook account gemaakt voor mijn bakkerij aan huis. Ik begon met het verspreiden van berichten in Facebook groepen. Vanaf dat moment kreeg ik mijn eerste orders binnen.” 

Eigen baas

In het bedrijf van Veronika is zij zelf de enige medewerker. Ze bakt, ze bezorgd en houdt haar social media accounts bij. “Ik doe het allemaal alleen, maar toch krijg ik wel veel hulp van vrienden. Zij rijden mij soms rond als ik bestellingen rondbreng of helpen mij bij het maken van foto’s. Zonder mijn vrienden had ik al lang opgegeven.” 

Creaties van Veronika staan afgebeeld op bovenstaande foto’s

Op het begin bakte Veronika vooral zoete toetjes uit haar eigen land, zoals Russische napoleontaart of honing cupcakes. Maar al snel werd haar menu uitgebreid met brownies, Hongaarse gerbeaud cake, lemon bars, Japanse cheesecake, pumpkin pie, etcetera. Elke week probeert ze weer nieuwe dingen op de kaart te zetten. “Op het begin was de tiramisu dé favoriet bij iedereen. Maar op een dag kreeg ik een tip van een klant om Japanse cheesecake te maken. Vanaf dat moment is de cheesecake de bestseller geworden samen met de brownie.” Door de diversiteit van Veronika heeft ze veel expats als klanten, maar ook Nederlandse mensen. Veronika is blij met haar klanten. “Mijn doel was vooral om mensen aan te trekken die op zoek zijn naar nieuwe ervaringen en nieuwe toetjes uit verschillende landen willen proberen. Dit doel is bereikt en dat vind ik super.” 

Toekomst

“Ik wil graag geloven dat dit bedrijf voor de rest van mijn leven zo blijft”, zegt Veronika. “Ik geniet elke dag van wat ik mag doen. Ik sta elke dag om 6 uur in de ochtend op en dan word ik altijd blij wakker.” Het gevoel dat Veronika mensen laat genieten met haar toetjes maakt haar gelukkig en heeft haar uit haar depressie geholpen. “Als ik in mijn keuken aan het bakken ben, ben ik het meest mezelf. Ik wil bewijzen aan mensen dat we soms de kracht van toetjes onderschatten. Een goed toetje kan alles beter maken.” 

Wil jij ook iets proeven van Veronika haar heerlijke bakkerij? Bestellen kan via Instagram  of  Facebook.

Lees ook: Iraakse winkeleigenaresse: Ik probeer het beste van twee culturen naar voren te laten komen

Vorige artikelExpeditie Senneroog: We stellen ons even voornatuurVolgende artikel Van onschatbare waarde - Surfplank

1 reactie

Pingback: Ammar is thuis in Tilburg - Nieuw Nederland

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Meest recente berichten

De nieuwe regels op een rij20/01/2021
Muziek met… Daniel17/01/2021
Cultuurles16/01/2021
Langeafstandsrelatie in coronatijd? Julian: “Dat was geen pretje”16/01/2021
Een week vol nieuws15/01/2021