Nieuw NederlandNieuw Nederland
  • HOME
  • ONDERZOEK
    • EEN VREEMDE TAAL IN VIER WEKEN
    • EXPEDITIE SENNEROOG
    • HET STEREOTYPE
    • VIRUSPROBLEMEN
  • TAAL
    • WOORD VAN DE DAG
  • CULTUUR
  • BEROEP
  • MENSEN
  • OVER ONS
  • CONTACT
17/12/2020 door Noortje De Vries

Eten bij: Ana en Michel uit Brazilië en Cuba

Eten bij: Ana en Michel uit Brazilië en Cuba
17/12/2020 door Noortje De Vries

Bij ‘Eten bij’ worden we door immigranten uitgenodigd om bij hen thuis te eten. Tijdens de aflevering praten we over cultuur en eten. De uitgenodigden voor de video hebben speciaal voor ons een gerecht gekozen.

Vandaag eten we bij Ana en Michel. Ana woont sinds vier jaar in Nederland en komt oorspronkelijk uit Brazilië. Michel woont sinds 1,5 maand in Nederland en komt uit Cuba. Hij is voor de liefde naar Nederland overgevlogen. Onze verslaggever Gohar gaat bij ze langs om bij ze eten. Ze mag proeven van een traditioneel Braziliaans en Cubaans gerecht.

Deze reportage is opgenomen vóór de lockdown.

Luister ook naar de podcast ‘Het Succesverhaal’ waar we praten met een eigenaar van een Italiaans restaurant.

Het eten heeft onze verslaggever Gohar heerlijk gesmaakt! Wil je dit gerecht ook thuis maken? Zie de recepten hieronder!

eten bij

Cubaans varkens steak

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 20 min
Keuken Cubaans
Porties 4 mensen

Ingrediënten
  

  • 4 stukken varkensvlees
  • 2 hele citroenen
  • 1 hele ui
  • 1 hele rode paprika
  • 1 hele gele paprika
  • 1/2 blikje bier Welke je lekker vindt
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Snijd de paprika's en ui in stukjes.
  • Snijd het varkensvlees in dunne lapjes.
  • Leg het vlees, de paprika's en de ui in een kom. Knijp de citroenen uit en giet het sap over het vlees. Meng een keertje goed en laat dan de ingredienten in de pan 30 minuten rusten.
  • Verwarm een koekenpan. Voeg wat olijf olie toe. Als de olie goed warm is voeg dan alle ingredienten toe in de koekenpan.
  • Terwijl je het vlees aanbakt komen er sappen vrij waar je een saus van kan maken.
  • Als deze sappen iets dikker zijn geworden voeg je het halve blikje bier toe.
  • Zet het vuur laag en laat nog 3 minuten pruttelen.
  • Enjoy!
eten bij

Salade Latina

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 0 min
0 min
Totale tijd 20 min
Gang Salad
Porties 4 mensen

Ingrediënten
  

  • 1/2 komkommer
  • 1 hele paprika
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1 grote tomaat
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de ijsbergsla in kleine stukjes.
  • Snijd de tomaat in partjes. Je kan een extra tomaat pakken en daarvan de schil schillen en er een roosje van draaien als decoratie.
  • Snijd de komkommer in stukjes.
  • Plaats de ijsbergsla op het bord. Decoreer daarna met de komkommer en tomaat.
  • Besprinkel met olijfolie, zout en balsamico azijn.
  • Enjoy!
eten bij

Braziliaans rijst

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Keuken braziliaans
Porties 4 mensen

Ingrediënten
  

  • 1 grote Ui
  • 1 hoofd Knoflook
  • Olijf olie
  • Zout
  • 500 gram Basmati rijst

Instructies
 

  • Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in kleine stukjes en plet de knoflook.
  • In a deep pan use the olive oil, onion and garlic. Plaats een diepe pan op het vuur. Voeg olijf olie toe. Wanneer het warm is voeg je de ui en knoflook toe.
  • Zet het vuur op hoog en laat de ui en knoflook goed bruin worden.
  • Voeg de rijst toe en mix tot de rijst ook bruin is.
  • Draai het vuur naar beneden tot medium tot laag.
  • Voeg kokend water toe tot twee vingers boven de rijst. Mix nog een keertje goed door zodat er geen rijst blijft plakken aan de bodem van de pan.
  • Leave the heat in the low. Laat de pan op laag vuur staan. Zet een deksel op de pan en laat een kleine opening open voor de lucht.
  • Laat de pan met rust tot al het water weg is. Niet roeren door de rijst want dan gaat het aan elkaar plakken.
  • Wanneer al het water is verdampt is de rijst klaar.
  • Enjoy!
Trefwoord braziliaans, rijst
Vorige artikelWoord van de dag: HamsterenVolgende artikel De geschiedenis van immigratie uit Marokko: deel 1

2 reacties

Pingback: Van onschatbare waarde - Curaçao - Nieuw Nederland
Pingback: Video: eten bij – Gohar Hovanes

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Meest recente berichten

De nieuwe regels op een rij20/01/2021
Muziek met… Daniel17/01/2021
Cultuurles16/01/2021
Langeafstandsrelatie in coronatijd? Julian: “Dat was geen pretje”16/01/2021
Een week vol nieuws15/01/2021